Hypnotherapie

hypnosis1

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie waarbij hypnotische trance (geconcentreerde naar binnengerichte aandacht) benut wordt voor therapeutische doeleinden. Dit gebeurt in combinatie met technieken zoals NLP, EMDR, RET, Imaginatie, Autogene Training, etc. Onder onze deskundige begeleiding krijgt u meer inzicht en controle over onbewuste processen en reacties.

Als resultaat van hypnotherapeutische interventies kunnen vermogens zoals het stimuleren van genezende processen in het lichaam, het goed omgaan met emoties en het gebruik maken van andere lichamelijke en geestelijke capaciteiten beter worden aangesproken. U bent beter in staat uw doelen te bereiken en tot mentale of fysieke genezing te komen.

Hypnotherapie kent vele voordelen, een paar voorbeelden hiervan zijn:

Relatief snel en de resultaten zijn duurzaam:

Het is kortdurend omdat, in tegenstelling tot traditionele psychotherapie, vaak positieve resultaten worden behaald op zeer korte termijn. Het één en ander is mede afhankelijk van hoe gemotiveerd Cliënt is om aan de klacht te werken.

Werkt aanvullend op andere therapievormen:

De werkzaamheid van andere therapieën wordt vaak versterkt wanneer deze worden gecombineerd met hypnotherapie. Voorbeelden hiervan zijn de combinatie van hypnotherapie en Neurofeedback Training ter verbetering van concentratie of met de combinatie van Hypnotherapie en Cognitieve Gedragstherapie (bijv. om gewichtsbeheersing te bewerkstellen).

Resultaten zijn duurzaam:

Wetenschappelijke studies bewijzen dat de behaalde resultaten met deze combinaties stabieler en duurzamer zijn dan de toepassing van de specifieke therapie zonder de toevoeging van hypnotherapie.

Language